Belangrijk: DAC7 rapportage bij Brenger

Laatst gewijzigd op: 2023-11-17 15:03

Brenger moet vanaf 1-1-2023 verplicht de belastinggegevens van gebruikers, dus in dit geval van jou als koerier, delen. In dit artikel leggen we je graag uit wat dit precies inhoudt en wat dit voor jou betekent. 


Informatie over de rapportage van belastinginformatie bij Brenger

Brenger gaat een aantal veranderingen doorvoeren om te voldoen aan de nieuwe EU-richtlijn (DAC7) voor digitale platforms. Om hieraan te voldoen, is Brenger verplicht om omzet- en belastinginformatie te verzamelen en te rapporteren van koeriers die ritten rijden en geld verdienen via ons platform.


Wat is DAC7?

DAC7 is een EU-belastingrichtlijn die online platforms, zoals Brenger, verplicht om informatie over het inkomen van koeriers te rapporteren aan de belastingdienst. Hier lees je meer over DAC-7.


Om ervoor te zorgen dat Brenger zich gaat houden aan deze regelgeving, zullen we de komende periode de informatie gaan opvragen bij koeriers. Dit gebeurt in twee fases:


1. Voor 2023 moet alleen gerapporteerd worden over nieuwe koeriers die zich in 2023 bij ons hebben aangesloten en minimaal 1 rit hebben uitgevoerd.

2. Vanaf 2024 zal over alle koeriers gerapporteerd moeten worden.


Allereerst beginnen we met het benaderen van de koeriers die zich in 2023 bij ons hebben aangesloten. Vanaf 2024 zullen we beginnen met het opvragen van de gegevens van alle koeriers. 


Supplied

Als onderdeel van ons streven om veilige verificatie te bieden, werken we samen met SuppliedDit bedrijf is gespecialiseerd in gegevensbeheer, verificatie en privacy.


Wat hebben we van jou nodig? 

- Naam, e-mailadres, telefoonnummer 

- Adresgegevens 

- BTW-nummer verificatie 

- KVK-nummer

- Zakelijke TIN-verificatie

- Foto-ID verificatie


Wat gebeurt er als ik deze informatie niet invul of deel met Brenger?

Als dit niet gebeurt, zijn we genoodzaakt bepaalde toegang tot Brenger beperken. We zullen dan het account (tijdelijk) op non-actief zetten totdat de juiste gegevens bij ons bekend en geverifieerd zijn. Alle gegevens die we van je nodig hebben, worden alleen gebruikt om te voldoen aan de nieuwe regelgeving. 


Heb je hier vragen over? Stuur een mailtje naar koerier@brenger.nl en we nemen contact met je op.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren